Dróómdroom…

Hierbij vind je een iets uitgebreider (f)luisterfragment van het ontspanningsmoment “Dróómdroom” dat je kunt downloaden vanaf de site http://www.vavavoomcreations.com

Een toelichting van wat je met dit ontspanningsmoment kúnt, vind je hieronder.

Dromen, doe je dat nog? 

Ik heb het niet over de droom die je in je slaap overkomt, maar over actief dromen, dagdromen? 

Nee? En kan je je herinneren wanneer je ermee gestopt bent? En wat daar de reden toe was? 

Misschien moest je het afleren. In de klas was dagdromen namelijk absoluut niét toegelaten. Je naar onbekende oorden laten ontvoeren op rug van de bromvlieg die opsteeg van je lessenaar? Mijmerend naar de wolken turen, alsof het donzig zachte kussens waren waarin je kon wegzinken? De klas omtoveren in een zoo vol gekke dieren, de gekste vooraan? Geen sprake van! Je hoorde ernstig te zijn, je zou bij de les blijven, of je had een probleem. 

Of nog een andere mogelijkheid : Je werd er door mensen die het goed met je voor hadden voor gewaarschuwd dat dromen wel es heel dom zou kunnen blijken te zijn, vooral als je dromen met verwachtingen zou verbinden. Grote dromen en verlangens, nee, doe maar niet, schat, daar kan je alleen teleurstellingen mee op lopen! 

Komt je dit bekend voor? En ben je het ook gaandeweg gaan geloven?
Ok, hoe dan ook… tijd voor verandering. Het mag weer. Je mag die droom weer helemaal toelaten. Meer nog : het is zo ongeveer het slimste wat je voor jezelf kunt doen. Je kunt er namelijk een hele positieve invloed mee uitoefenen op je leven. 

Het zit zo : Dat waarop je focust, wordt je werkelijkheid

Je brein, je zenuwstelsel en dus ook je zintuigen zijn er toe uitgerust om een déél van de werkelijkheid te kunnen capteren en verwerken. Dus niet àlles. Vandaar : Kies wat je wil. De clichés van het halfvolle/halflege glas … de roze of de donkere bril? Ze hebben wel dégelijk hun functie. 

Een belangrijke functie van je mentale vermogens, is dat je totale systeem als een GPS werkt : Als je het laat zien waar het naartoe moet, dan zal het je daar brengen. De taal van je persoonlijke GPS is vooral visueel en dus is het heel belangrijk om beelden af te spelen op je innerlijk projectiescherm… het filmdoek waarop je in je dromen de hoofdrol mag spelen als een volleerd en gevierd acteur. Maak het allemaal zo écht mogelijk, zodat je brein heel goed begrijpt wat je bedoelt. Gebruik àl je zintuigen om alles in te kleuren : Wat zie je, voel je, hoor je, ruik je, proef je, daar waar je nu bent, in je droom?

Je kunt, als je diep wil ontspannen, je favoriete ontspanningsplek creëren. Een plek waar je je telkens als je daar behoefte aan hebt, kunt terug trekken. Die mag er helemaal uit zien zoals jij dat wil : Misschien is het een eiland met zon, palmbomen en witte stranden, misschien hou je het op een knusse plek voor een knetterend haardvuur… maakt niet uit… kies maar…

En vanaf die plek, kan je constructief je dromen beginnen op te bouwen : Wat als je vanaf een blanco blad kon beginnen? Er is nog niks. Er zijn ook geen belangen, geen belemmeringen… Hoe ziet je leven er dan uit? De droomversie ervan? Wat wil je écht? Wat je niet (meer) wil, weet je ongetwijfeld al wel. En wat wil je wél… ? Wie is er in je leven? Welke (soort) mens(en) ? Wat doe je? Waar ben je mee bezig?

In het ontspanningsmoment “dróómdroom” neem ik je op sleeptouw om je fantasie weer open te breken. Ga er zo makkelijk mogelijk bij zitten of liggen en laat je meevoeren op de tonen van de heerlijke pianomuziek. En zo kom je bij de “master” , de droom der dromen, je levensdroom … dat waarvoor je hier bent. Oefen hier vaak mee en je wereld zal veranderen.

Geen categorie

Vavavoom by Ilse Gysel View All →

Gecertifieerd holistisch Coach , PAVA-coach Innerlijk Leiderschap, Stress & Burn Out Coach, Belbin Team Rollen Master, NLP Master, Feldenkrais lichaamstherapie

1 Comment Plaats een reactie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: